Integratieprojecten - Stichting SWOS

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Integratieprojecten

Welzijn

Al sinds jaar en dag organiseren we projecten om de integratie te bevorderen. In 2009 omtvingen we voor het toen uitgevoerde project VIS een Appeltje van Oranje, ons project behoorde bij de beste tien integratieprojecten in ons land. Een bezoek aan toen nog Koningin Beatrix op paleis Noordeinde was voor de projectdragers een hoogtepunt.

In het project kregen eerste generatie vrouwen van Marokkaanse afkomst taallessen, hielpen we ze met het vinden van de weg in dit land en verzorgden we gymnastieklessen.

De Zilverboom 2012/2013

In samenwerking met het Rode Kruis, afdeling Schoonhoven e.o. en met Stichting De Toekomst (voorheen Al Moestakbal) maakten allochtone en autochtone vrouwen een boom, gevuld met borduur- en ander handwerk, duidelijk met de signatuur van hun afkomst. De artistieke leiding was in handen van Alice van Strien.

Het kunstwerk reist sindsdien door de gemeente Krimpenerwaard.

De jurk 2013/2014

Voortbordurend op het succes van de Zilverboom maakten dames uit dezelfde doelgroep in deze periode een jurk die voorafgaand aan de Iftar van dit jaar door wethouder mevrouw Marry Holst onthuld werd. Het is de bedoeling dat ook dit kunstwerk in Schoonhoven getoond wordt.

En nu
doen we kleinere projecten voor een groeiende groep waaronder statushouders.

Stageplekken

In nauw overleg met het ID-college in Gouda bieden we nieuwkomers stageplekken. Hte gaat dan met name om meewerken met onze gastvrouwen en kokers. Deze stages passen in de inburgeringscursus.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu